Lahůdková omáčka

Na pánev dáme menší množství rýžového nebo jiného oleje a podusíme cibulku.
Přidáme cuketu, papriku/já používám kapii/ ochutíme Solčankou nebo mořskou solí, kořením a vše dusíme.
Nakonec přidáme trochu kečupu, používám od společnosti Sunfood.
Do rozmixované směsi je možné přidat hrášek, namočená slunečnicová semínka, cizrnu nebo fazolky, prostě na co máte zrovna chuť. Výborný je také tempech uzený.
Z koření používám indické kari, nebo etiopskou pikantní kořenící směs BerBer.
Jako přílohu doporučuji kukuřičné nebo rýžové těstoviny, ale můžete použít i rýži, pohanku, jáhly nebo i kombinace obilovin.
Ps:
Já jsem při poslední podzimní Colo Vadě neměla vůbec chuť na luštěniny, stačila mi omáčka, slunečnicová semínka a rýže nebo pohanka a zeleninový salát.