To, co jíte, úzce souvisí s vaším zdravím.

«Vidličkou a lžicí si kopeme hrob» — napsal americký dietolog, specialista na dlouhověkost Paul Bragg.
Podle mnohých výzkumů je to právě radikální změna charakteru jídelníčku dnešních lidí, zejména obyvatel velkých měst, která je hlavní příčinou disbakteriózy.
Jednoduše řečeno stále spěcháme a jen zřídka věnujeme jídlu potřebnou pozornost. Zhltli jsme housku, chlebíček nebo polévku z pytlíku a běžíme dál. V naší stravě je příliš mnoho tuků a cukrů a naopak mimořádně málo rostlinné vlákniny, která je tak potřebná k obnově a udržení zdravé mikroflóry střev.

Zajímavou skutečností je, že geneticky jsme sběrači a lovci a našemu genotypu odpovídá více rostlinná strava, obohacená o vlákninu a prebiotika.
Je známo, že pračlověk každý den zkonzumoval kolem 200 gramů (!) různé vlákniny, která obsahovala až 50 gramů inulinu (prebiotikum, které je nejlepší výživový prostředek pro užitečné lakto- a bifidobakterie ve střevech).
Podle statistik ve většině vyspělých zemích denní spotřeba vlákniny nedosahuje ani 20 gramů a spotřeba prebiotik nepřevyšuje 2-4 gramy!

Ovokádo se zeleninou

Ovokádo osolené mořskou solí s olejem lisovaným za studena/slunečnicový/

Zelenina:

mrkev

pórek

bílé kvašené zelí

červené kvašené zelí

kvašená mrkev s listy/kapusta, kedlubny, květák/

Kvašená zelenina je velice osvěžující, chutná skvěle.

O sazeničky květáku, kapusty a kedlubny se mi letos postaraly housenky.

Tak jsem je zasadila znova, ale už bylo trochu pozdě.

Z listů jsem udělala kvašenou zeleninu, lahůdka.

https://www.detoxikace-vyziva.cz/

kontakt

Marcela Kalabzová
napište nám: kalabzovamarcela@gmail.com
zavolejte nám: 773 486 600