Recepty k detoxikační kúře Colo Vada Plus

JAKÉ POTRAVINY SE SMÍ A JAKÉ NEMŮŽOU BĚHEM DETOXIKAČNÍ KŮRY INFO ZDE.

RECEPTY KE COLO VADĚ ZDE.

Doporučujeme: Kurzy zdravého vaření před zahájením Colo Vady Plus

Nakrájená jablíčka s avokádem a hruškami, vyzkoušejte je to dobrůtka.

Jablíčka nakrájejte na slabší plátky a dejte na talíř. Rozmixujte avokádo a dvě zralé hrušky.Rozmixovanou směs dejte na jablíčka a je hotovo. Je to jednoduché a výborné.


Červená čočka se zeleninou.

Na pánev dejte malé množství oleje nejlépe v bio kvalitě, výborný je např: řepkový olej stačí jen jednu malou lžičku. Přidejte nakrájenou zeleninu: pórek, mrkvičku, hrášek, brokolici, celer kořen i nať, libeček a dopředu namočenou červenou čočku. Směs na pánvičce lehce osmahněte a podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vše krátce poduste. Ochuťte miso pastou ječmennou či rýžovou nebo sójovou omáčkou Shoyou či Tamari. Část podušené zeleniny s čočkou rozmixujte ponorným mixérem, zamíchejte.

Miso pasta obsahuje enzymy a proto by se neměla vařit, přidávejte ji tedy do pokrmu po ukončení varu.

Jako přílohu doporučuji vařenou rýži natural, pohanku, jáhly. Výborná je i kombinace dvou obilovin. Bílá rýže+pohanka. Jáhly + pohanka. Rýže+jáhly.

Zeleninový vývar si připravíte z umytých slupek zeleniny:cibule, kedlubny, zelí, slupka celere, apod. Můžete použít i nať ředkvičky, kedlubny, mrkve, celere, petržele. Vložte do hrnce s vodou a 10 min povařte. Vývar použijte do polévek, omáček.

Polévka z květáku a mrkve.

Do hrnce dejte malé množství oleje, stačí jedna malá lžička. Přidejte na malé kousky nakrájenou zeleninu:květák, mrkev, cibulku, hrášek. Krátce osmahněte a zalijte vodou či zeleninovým vývarem. Přidejte kukuřičnou mouku-polentu a krátce vše povařte. Ochuťte sójovou omáčkou či miso pastou.

Tuto polévku mám ráda s žitným kváskem. Ten rozmícháte v malém množství vody a uvaříte ho zároveň se zeleninou. V tomto případě již nezahušťuji polévku kukuřičnou krupicí. Kdo máte rádi kyselou chuť polévky, bude vám určitě chutnat.

Salát z rajčat, cibulky, špenátu.

Do mísy dejte nakrájená rajčata, mladou cibulku, listy špenátu. Ochuťte Ume octem a sójovou omáčkou. Salát dejte na list hlávkového salátu. Můžete ho doplnit naklíčenou vojtěškou, slunečnicovými semínky apod.

A ještě zdravější varianta sladkostí:

Sezamová kolečka

Přírodní sezamová semínka dejte do misky a zalijte vodou, nechte přes noc namočené.( aktivují se enzymy) Druhý den je propláchněte čistou vodou a rozmixujte. Já jsem použila elektrický mlýnek na kávu. K sezamové pastě přidejte mouku z ovesných vloček.(ovesné vločky jsem semlela opět na mlýnku kávovém) Směs oslaďte rýžovým sirupem a promíchejte. Vyválejte placku a vykrajujte kolečka, srdíčka…atd. Aby se mi těsto nelepilo, na pracovní plochu jsem nasypala sušený kokos v bio kvalitě.

A pozor!!!! ŽÁDNÉ PEČENÍ!!!  Přišly bychom tak o enzymy, které se ničí při teplotě vyšší než 43 stupňů. Enzymy pomáhají štěpit potravu na užitečný stavební materiál. Některé enzymy si tělo samo vytváří, jiné musíme získávat z potravy. Bez enzymů to jde se zdravím doslova z kopce. Sezamové sušenky dejte do sušičky a sušte 3 hodiny. Uchovávejte v ledničce. Pokud je budete sušit delší dobu, vydrží vám i déle ve skleněné dóze.

Jedna má klientka koupila své babičce produkt Papay. Zažívací potíže díky doplněným enzymům zmizely. Pokud budete používat více ŽIVÉ STRAVY budete mít i dostatek enzymů. Starším lidem, kteří již nechtějí měnit své stravovací zvyklosti produkt Papay určitě bude velkou úlevou. Produkt je výborný  pro ty z vás, co mají trávicí potíže, záněty a vředy v oblasti žaludku, je vhodný  nedostatečné činnosti slinivky. Cena produktu je pouze 180Kč. PAPAY INFO ZDE.

Sezamová semínka obsahují zejména vápník. Dále obsahuje vitaminy z řady B, vit E, důležité minerály draslík, hořčík zinek.

Suschi rolky z mořské řasy, rýže, zeleniny a zeleninového tofu+zeleninový salát.

Příprava suschi  bude brzy doplněna, během Colo Vady nedoporučuji namáčet suschi v sójové omáčce, mimo Colo Vadu ano. Suschi je výborné.

Salát z květáku a rajčat.

Květák rozmixujeme na malé kousky, přidáme nakrájenou zelenou cibulku, petrželku, olej lisovaný za studena (olivový, slunečnicový, sezamový, řepkový…) ochutíme citrónovou štávou, mořskou solí, pepřem. Vše důkladně promícháme nejlépe rukama a přidáme hrst malých rajčátek a olivy.

Můžete pro změnu použít i jiné zelené naťě: vojtěšku, rukolu, kadeřávek. I stroužek česneku určitě bude výborný na ochucení salátu.

Pokud salát připravujete během detoxikační kůry Colo Vady Plus je třeba vynechat sůl a olivy, ty jsou příliš slané.

K salátu je výborný napařený kukuřičný klas, který určitě uspokojí vaši chuť na sladké. Přidala jsem ještě hlavkový salát a kolečka cibulky.

Tato lehká večeře chutnala celé naší rodině.